Voor iedereen


Heeft u overgewicht?

In 2015 had 50,3% van de Nederlanders van 20 jaar en ouder overgewicht. Dit is dus niet iets waar u zich voor zou moeten schamen. Maar erin berusten moet u ook niet doen. Ga er mee aan de slag, want overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Afvallen heeft dan ook veel voordelen:

  • Uw voelt zich energieker en straalt dat ook uit
  • Minder lichamelijke klachten, nu en later
  • Minder risico op ziektes zoals Diabetes Mellitus II, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, reuma en kanker

Wat houdt tegen u om gezonder te worden? Een dieet is niet nodig, jojo-en is verleden tijd en honger is ook niet aan de orde. Gezellig eten, op een verantwoorde manier. Dat zou iedereen moeten doen!


Begeleiding helpt

Een gezonde voeding en daarmee een gezond lichaam is voor iedereen belangrijk, of u nu te veel of te weinig weegt, of volgens de tabellen precies op gewicht bent. Gezondheid is waar het om draait. Met de juiste begeleiding krijgt u alle tips, adviezen en kookideeën die u nodig heeft om met een paar kleine aanpassingen, al grote veranderingen te bewerkstelligen. Persoonlijke begeleiding werkt motiverend en maakt het gemakkelijk om gezond te eten.  Eetkompas kan u helpen.

Bent u ondervoed?

In een tijd waarin zoveel mensen overgewicht hebben is het moeilijk voor te stellen dat er net zoveel mensen ondervoed zijn. Ondervoeding is niet altijd aan de buitenkant te zien. Iemand met bolle wangetjes, rode blosjes en maatje 40 kan net zoveel tekorten in benodigde voedingsstoffen hebben als iemand met ernstig ondergewicht. Ondervoeding kan ontstaan door ziekte, maar ook door onevenwichtig eten. Het neemt ernstige risico's met zich mee, op zowel lichamelijk als psychisch vlak. Concentratieproblemen en botontkalking (osteoporose) zijn hier voorbeelden van, maar ook een knagend gevoel van honger kan een signaal zijn voor ondervoeding. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel mensen met overgewicht, ondervoed zijn.

 

Een gediplomeerd voedingsconsulent kan middels een voedingsanamnese beoordelen of u te korten heeft in de voeding en wat u kunt doen om gezond(er) te worden. Gezond zijn, dat wilt u toch ook?